Кметът в близък до Бургас град загази сериозно.Кметът на Ахелой Иван Георгиев е

...
Кметът в близък до Бургас град загази сериозно.Кметът на Ахелой Иван Георгиев е
Коментари Харесай

Кметът на Ахелой е арестуван след гонка с полицията

Кметът в непосредствен до Бургас град загази съществено.

Кметът на Ахелой Иван Георгиев е арестуван след гонка с полицията към 16 часа през днешния ден, научи Флагман.бг. Той е отказал да спре автомобила си на подаден сигнал и се опитал да избяга. Задържан е на ул. “Елхово “ и отведен с патрулния автомобил, оповестиха очевидци.

След наше запитване, получихме публично удостоверение от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас. От пресцентъра на дирекцията прецизираха, че при разминаване на улица в Ахелой, чиновници на районно управление (на МВР) Поморие са забелязали криволичещия лек автомобил, ръководен от кмета на обитаемото място. Подали са звуков сигнал, само че той не е спрял. Продължили са след него до ул. “Елхово “.

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас прецизираха, че Иван Георгиев е отказал да даде каквито и да е документи за идентичност, както и да бъде тестван за приложимост на алкохол. Държал се надменно и извънредно недопустимо с проверяващите, поради което е арестуван за 24 часа. Още щом са го качили в патрулния автомобил, той споделил, че има мощни болки в региона на корема. Закаран е в УМБАЛ-Бургас, където и към този миг тече прегледа му, прецизираха от Министерство на вътрешните работи за Флагман.бг.

Иван Георгиев ще бъде отведен в полицейското ръководство в Поморие след приключването на прегледа и ще остане там до приключването на първичната 24-часова мярка, споделиха още от Областната дирекция на полицията.

В същото време, Флагман.бг неведнъж в последните часове опита да се свърже с Георгиев. В 18:25 часа той самичък върна позвъняването на дежурния ни редактор, само че откакто разбра, че го търси публицист, се смути.

„ Добре съм. Няма нищо правилно в това, което казвате. Сега съм си у дома, през целия ден си бях у нас “, сподели Георгиев по телефона, след което завърши диалога.

Кметът на Ахелой няма по какъв начин да бъде заставен да даде проба за алкохол, в случай че не желае. Заради това ще му бъде отнета книжката за две години и ще бъде санкциониран с две хиляди лв..

В случая обаче става въпрос единствено за административно глоба, която няма да му попречи да продължи да бъде кмет. Ако бе тестван и дрегерът бе отчел над 1,2 промила, рискуваше да бъде наказан, въпреки и условно и мандатът му да бъде предварително преустановен. В сходна обстановка преди време попадна и кметът на Пазарджик Тодор Попов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР